Scope 8 keuring conform NEN 3140

Scope 10 Keuring Kosten

Scope 8 keuring

Waar mensen werken met elektrische installaties zijn er automatisch ook risico’s. Om uw werknemers te beschermen, bedrijfsongevallen voor te zijn en om te voldoen aan de arbowet en verzekeringsvoorwaarden is de Scope 8 keuring conform NEN 3140 in het leven geroepen. Een SCIOS Scope 8 keuring is een inspectie die voldoet aan de Nederlandse norm NEN 3140. Door het uitvoeren van een Scope 8 inspectie neemt u als werkgever de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer mensen met uw elektrische installatie werken.

Wat is een scope 8 keuring?

Een Scope 8 keuring is een door het SCIOS gecertificeerde inspectie van de elektrische installatie conform de Nederlandse norm NEN 3140. Deze Scope 8 keuring wordt uitgevoerd om de veiligheid van een bestaande elektrische installatie te controleren en vast te leggen. Ook wordt er gecontroleerd op het veilig gebruik van deze installatie en wordt er preventief gekeken hoe letsel voorkomen kan worden bij gebruikers zoals uw werknemers.

Vraag direct een offerte aan

Wij informeren u graag over de inspectie mogelijkheden

Een door het SCIOS gecertificeerde Scope 8 inspectie voldoet volledig aan de NEN 3140 norm en omvat minstens de volgende onderdelen:

  • Metingen en beproevingen
  • Complete visuele inspectie van de elektrische installaties;
  • Thermografisch onderzoek naar hotspots en andere warmtebronnen;
  • Rapportage over de staat van de elektrische installatie met hierin de functionaliteit, veiligheid, gebreken, defecten en aanbevelingen.

Een SCIOS Scope 8 inspectie mag alleen worden uitgevoerd door een door het SCIOS gecertificeerd bedrijf. Om deze certificering te behalen is het inspectiebedrijf gecontroleerd op welk kwaliteitsmanagementsysteem wordt gebruikt en op de kennis en bekwaamheid van haar medewerkers. 

De Visser Inspectie verzorgt een uitgebreide Scope 8 inspectie en levert een duidelijke en overzichtelijke rapportage af. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Waarom een scope 8 keuring van elektrische installaties?

De periodieke SCIOS Scope 8 inspectie op basis van NEN 3140 is belangrijk omdat in de arbowet staat dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van de elektrische installaties waar werknemers mee werken.

In de Nederlandse norm NEN 3140 staat beschreven dat elektrische installaties periodiek geïnspecteerd moeten worden. Het doel van een inspectie op basis van de NEN 3140 norm is om te bepalen of deze installatie veilig gebruikt kan worden. Daarom is het belangrijk dat een vakkundig keurmeester met duidelijke kennis van het gebruik van installaties en toepassing van voorschriften deze inspectie uitvoert.

  • Potentiële schade wordt door preventief handelen voorkomen;
  • Een Scope 8 keuring verhoogt de bedrijfszekerheid van uw elektrische installaties;
  • Werkgevers die een Scope 8 keuring die voldoet aan NEN 3140 laten uitvoeren maken duidelijk dat ze aan hun wettelijke zorgplicht ten aanzien van medewerkers voldoen.

Bij De Visser Inspectie hebben we veel ervaring met het uitvoeren van door het SCIOS gecertificeerde inspecties. Meer informatie over waarom een Scope 8 keuring nodig is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scope 8 keuring
Scope 8 keuring kosten

Is een scope 8 inspectie verplicht?

De arbowet verplicht u als eigenaar en/of werkgever om elektrische installaties periodiek te laten keuren volgens de NEN 3140 norm. Dit betekent dat een SCIOS Scope 8 inspectie verplicht is wanneer medewerkers met elektrische installaties te maken hebben. Daarnaast hebben ook verzekeraars een NEN 3140 Scope 8 inspectie als voorwaarde vastgelegd.

Een SCIOS Scope 8 keuring omvat veel werkzaamheden en vooral het spanningsloos maken van elektrische installaties heeft een tijdelijke impact op uw bedrijfsvoering. Daarom is een rigoureuze planning belangrijk. Deze planning spreekt De Visser Inspectie van tevoren met u door en wordt vastgelegd in een NEN 3140 inspectieplan. Maak nu een afspraak met De Visser Inspectie om een Scope 8 inspectieplan op te stellen.

Scope 8 keuring conform NEN 3140

Alle regelgeving en protocollen die een Scope 8 keuring conform NEN 3140 aangaan zijn vastgelegd in de certificatieregeling voor inspectie en onderhoud van technische installaties. Deze certificatieregeling is mede opgesteld door belangenorganisaties uit de technieksector en wordt gecontroleerd en beheerd door stichting SCIOS.

Een SCIOS certificering staat voor kwaliteit, vakmanschap en onderstreept dat het inspectiebureau voldoet aan alle keurmerken en certificeringen die benodigd zijn om een Scope 8 inspectie uit te voeren. De Visser Inspectie heeft de juiste certificeringen en ervaring voor het grondig en compleet uitvoeren van de Scope 8 keuring conform NEN 3140. Vraag nu vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Wat is het verschil tussen een scope 8 keuring en een scope 10 keuring?

Een Scope 8 keuring voldoet aan de NEN 3140 norm en richt zich op de veiligheid van het werken aan, met en bij elektrische installaties. Een Scope 10 keuring richt zich vooral op de brandveiligheid van deze elektrische installaties.

Door de overeenkomsten tussen de Scope 8 en Scope 10 keuring raden we aan om deze keuringen te combineren. Bij De Visser Inspectie bieden we ook deze mogelijkheid. Vraag voor meer informatie vrijblijvend een offerte aan.

Wat zijn de kosten van een scope 8 keuring?

De kosten van een Scope 8 keuring zijn afhankelijk van verschillende factoren. Er dient rekening te worden gehouden met het totale bruto vloeroppervlak van de locatie die geïnspecteerd wordt, het aantal verdeelinrichtingen (waaronder hoofd- en verdeelunits) en de context waarin de elektrische installatie wordt gebruikt.

Benieuwd wat een SCIOS Scope 8 keuring kosten zal voor uw zaak? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Laat uw Scope 8 inspectie uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf!

De Visser Inspectie heeft alle benodigde certificeringen van SCIOS om de Scope 8 keuring bij uw bedrijf uit te mogen voeren. Als u wilt voldoen aan de arbowet en verzekeringsvoorwaarden, bedrijfsongevallen met elektrische installaties wilt voorkomen en een veilige werkomgeving voor uw werknemers belangrijk vindt is een Scope 8 keuring hier de juiste oplossing voor. Zo creëert u een veilige werkplaats en kunt u met een gerust hart mensen laten werken met uw elektrische installatie.

Vindt u de veiligheid van uw medewerkers belangrijk en wilt u een veilige werkomgeving creëren? Neem dan nu contact met ons op om een Scope 8 inspectie in te plannen.

Neem contact met ons op!