Scope 10 keuring conform NTA 8220

Scope 10 keuring conform NTA 8220

De veiligheid van uw personeel en bedrijf zijn vanzelfsprekend enorm belangrijk. Daarnaast wilt u bij een brand direct gecompenseerd worden door uw verzekeringsmaatschappij voor het verlies van belangrijke apparatuur, elektrisch materieel of zelfs uw bedrijfspand. Het uitvoeren van een de Scope 10 keuring is vaak een vereiste voor het afsluiten van een brandverzekering. De Visser Inspectie is gecertificeerd op het gebied van deze inspectie en voert graag de SCIOS Scope 10 inspectie uit voor uw bedrijf.

Vraag direct een offerte aan

Wij informeren u graag over de inspectie mogelijkheden

Tijdens de Scope 10 inspectie door een van onze gecertificeerde elektra-inspecteurs wordt gekeken of alle elektrische installaties binnen uw bedrijf voldoen aan de veiligheidseisen. Hieronder vallen naast vaste elektrische installaties, verdeelunits en groepenkasten ook onder meer de wandcontactdozen en hierop aangesloten elektrische apparaten en machines. Een door SCIOS gecertificeerde Scope 10 keuring door De Visser Inspectie omvat altijd minimaal de volgende onderdelen:

  • Complete visuele inspectie van de staat van de technische installaties, machines en apparaten;
  • Check van het functioneren van alle aanwezige aardlekschakelaars;
  • Thermografisch onderzoek om te bepalen waar warmteontwikkeling ontstaat en waar potentiële hotspots kunnen ontstaan in onder andere verdeelkasten, groepenkasten en overige installaties en units;
  • Controle van de aardingen van apparaten, machines en installaties op brandveiligheid;
  • De aanwezigheid van faciliteiten om in het geval van een calamiteit deze te kunnen onderdrukken;
  • Controleren of eindgroepen worden uitgeschakeld wanneer er sprake is van overbelasting van aansluitingen.

Na uitvoering van de werkzaamheden ontvangt u een keurig uitgewerkt rapport van De Visser Inspectie met hierin alle bevindingen.

Scope 8 keuring

Waarom een Scope 10 keuring?

Er blijkt uit onderzoek dat 1 op de 4 bedrijfsbranden een elektrische oorzaak kent. Een bedrijfsbrand heeft een enorme impact op uw bedrijfsvoering, omdat uw pand, producten en spullen vaak compleet onbruikbaar zijn en hierdoor alles stil komt te liggen. Goedgekeurd elektrisch materieel zorgt ervoor dat je dit risico tot een minimum beperkt.

Een door de SCIOS gecertificeerde Scope 10 keuring, gebaseerd op de NTA 8220 en uitgevoerd door De Visser Inspectie, zorgt voor duidelijkheid over de risico’s en veiligheid van al het elektrisch materieel in uw bedrijf. Door al deze facetten duidelijk in kaart te wordt uw bedrijf in staat gesteld om te zorgen voor een goede brandpreventie.

  • Een SCIOS Scope 10 inspectie is een vereiste bij de meeste brandverzekeringen voor uw bedrijf;
  • Een inspectie draagt bij aan de veiligheid van uw medewerkers en bedrijf.
  • Door inspecties voorkomt u potentiële schade;
  • De betrouwbaarheid van uw elektrische installatie en materieel wordt gecontroleerd.

Is een Scope 10 inspectie verplicht?

De SCIOS Scope 10 inspectie is specifiek ontwikkeld door iKeur, het Verbond van Verzekeraars en Techniek Nederland om het controleren van brandrisico’s bij elektrische installaties te standaardiseren. Ondanks dat een Scope 10 inspectie op basis van NTA 8220 geen wettelijke verplichting is, wordt door de meeste verzekeraars om een Scope 10 inspectie gevraagd bij bijvoorbeeld brandverzekeringen. 

Veel verzekeraars stimuleren inspecties van elektrische installaties. De Visser Inspectie voert deze Scope 10 keuring regelmatig uit in opdracht van zowel verzekeraars als bedrijven en is daarom bij uitstek geschikt om deze inspectie ook voor u uit te voeren.

 

Wat is het verschil tussen een SCIOS Scope 8 en Scope 10 keuring?

Met een gecertificeerde SCIOS Scope 10 keuring voldoe je aan de NTA 8820 vereiste. Dat betekent dat het elektrisch materieel binnen uw bedrijf voldoet aan de brandveiligheidseisen. Een SCIOS Scope 8 keuring daarentegen is gericht op het veilig werken aan, met en nabij elektrische installaties en arbeidsmiddelen volgens de ARBO-wetgeving. Bij deze Scope 8 keuring wordt beoordeeld of voldaan wordt aan de NEN 3140 norm.

De SCIOS Scope 10 inspectie is gericht op het inspecteren van elektrisch materieel wat betreft de brandveiligheid in gebouwen en bedrijven, in relatie tot het gebruik ervan en de risicofactoren in de omgeving. Het is ook mogelijk om de Scope 10 inspectie met een Scope 8 inspectie te combineren. Graag vertellen we meer over de mogelijkheden die De Visser Inspectie hiervoor biedt.

Scope 10 Keuring Kosten

Wat gaat een Scope 10 keuring kosten?

De kosten van een Scope 10 keuring zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan welke en hoeveel elektrische installaties er in gebruik zijn, in welke branche het is, het totale vloeroppervlak van de bedrijfsruimte(s) en het aantal verdeelunits in het pand.

Ook zijn er mogelijkheden om de Scope 10 inspectie te combineren met andere keuringen en inspecties. Wij informeren je graag over de oplossingen die De Visser Inspectie voor uw bedrijf biedt. Wil u de Scope 10 keuring kosten berekenen? neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

 

 

Uw keuring door een Scope 10 gecertificeerd bedrijf!

Alleen met een SCIOS certificaat kan een Scope 10 gecertificeerd bedrijf inspecties uitvoeren. De Visser Inspectie heeft een SCIOS Scope 10 certificering en jarenlange ervaring met het uitvoeren van de SCIOS Scope 10 keuring op basis van de NTA 8220.

Door het volgen van de juiste opleidingen, cursussen, het bijhouden van wijzigingen in wet -en regelgeving en natuurlijk onze jarenlange ervaring, is de Visser Inspectie de juiste partner voor uitvoering van een SCIOS gecertificeerde Scope 10 inspectie. 

Neem direct contact met ons op!